DataDay 4

Už po štvrtýkrát, ako každoročne začiatkom letného semestra, sa na Jesennej 5 v Košiciach uskutočnil DataDay! Toto sobotňajšie podujatie bohaté na program a sociálne vyžitie prišlo 17. februára 2024 podporiť viac ako 60 účastníkov.

Ako prvé, hneď po registrácii, sa dátoví nadšenci zúčastnili prednášky s názvom „Čo je pod kapotou ChatGPT?“ v podaní Gabriely Vozárikovej. Po jej absolvovaní bolo účastníkom hlbšie vysvetlené, ako umelá inteligencia spracováva prirodzený jazyk, ako sa trénujú modely, alebo či sa model učí, keď si s ChatGPT píšeme.

 

Prednáška však bola len úvodom do sobotňajšieho programu. V podaní zamestnancov Ústavov matematiky a informatiky nasledovali tieto workshopy:

  • Som príliš často na sociálnej sieti?
  • Schváliť alebo neschváliť pôžičku?
  • Krotenie divokých vlákien
  • Použitie metód na detekciu anomálií

Absolvovaním dvoch zo spomínaných štyroch workshopov mali účastníci DataDay-u vzdelávaciu časť za sebou. Nasledovala tá zábavnejšia časť. Po tom ako si všetci pochutnali na pizzi či inom občerstvení a podporili svoj pitný režim, nastal čas na kvíz.

Zúčastnení vytvorili 5-členné skupinky a bojovali v správnom tipovaní o vecné ceny. Následne sa výhercovia mohli tešiť z USB kľúča, počítačovej myši či Bluetooth slúchadiel.

V takomto duchu sa niesol DataDay 4! Každý si tam našiel svoje, či išlo o zábavu alebo vzdelanie. Neveríte? Veď príďte nabudúce a uvidíte!